I nest siste luke av kalenderen for i år har jeg oppskrift på eplegløgg til deg! Kanskje den kan prøves ut på lille julaften, eller kanskje nytes til “Tre nøtter til Askepott” på selveste julaften? Jeg håper den faller i smak!
Eplegløgg
(Antall: 4)
To små epler
To teskjeer (Ceylon) kanel
Én teskje ingefær
En kvart til en halv teskje nellik
Fire desiliter vann
To spiseskjeer eplecidereddik
Kutt opp eplene, dekk med vann i en kjele og la dem koke til de begynner å bli myke. Avkjøl og ha i en kraftig blender sammen med vann, eplecidereddik og krydder. Ha tilbake i kjelen, gi det et oppkok og smak eventuelt til med litt honning hvis du ønsker ekstra sødme. Jeg hadde også en kanelstang og tre anisstjerner oppi kjelen men dette er helt valgfritt. Servér eplegløggen i glass, enten som den er eller med topping; epleskiver, rosiner, hakkede mandler eller hva enn du liker aller best.
Nyt!
Leave a Reply