I dagens luke av min allergivennlige julekalender finner du oppskrift på julekuler! Jeg har laget to versjoner; én med mandelmel og én med kokosmel. Versjonen med kokosmel egner seg for både for deg som følger AIP og som ikke tåler mandler. Julekulene med mandler smaker mest som pepperkakedeig og er søtest på smak, mens kulene med fiken er friskere.
Pepperkakekuler
(Antall: 12)
Åtte dadler uten sten (Jeg brukte økologiske fra Änglamark)
Én desiliter mandelmel
Fem spiseskjeer kokosolje
To teskjeer (Ceylon) kanel
Én teskje malt ingefær
Én teskje kardemomme
En halv (1/2) teskje malt nellik
En halv (1/2) teskje Himalayasalt
En kvart (1/4) teskje kvernet pepper
Smelt kokosoljen. Ha dadlene i en kraftig blender eller food processor. Ha så oppi resten av ingrediensene og miks godt igjen til du har en god og jevn masse. Trill deretter kuler og sett i kjøleskap eller fryser så de stivner. Personlig foretrekker jeg å ha dem i fryseren før jeg serverer dem; da smaker de best!
AIP-kuler
(Antall: 12)
Fem fiken (Jeg brukte økologiske fra Änglamark)
Én desiliter kokosmel
Fem spiseskjeer kokosolje
Fem spiseskjeer olivenolje
To teskjeer (Ceylon) kanel
Én teskje malt ingefær
En halv (1/2) teskje malt nellik
En halv (1/2) teskje Himalayasalt
Bruk samme fremgangsmåte som pepperkakekulene. Smelt kokosolje og kjør fiken i kraftig blender eller food processor. Ha så alt av ingredienser sammen og kjør til en god og jevn masse. Trill kuler og sett kaldt før servering; enten i kjøleskap eller fryser.
Nyt!
Leave a Reply