Tenk at det er første desember! Jeg skal være ærlig å si at jeg har hatt julestemning siden første helgen i november; og har kost meg med både julebakst og julemusikk i noen uker allerede. Nå gleder jeg meg stort til å dele den første luken i min allergivennlige julekalender med deg; og i dagens luke får du oppskrift på pepperkakesmoothie!
Pepperkakesmoothien smaker en god blanding av krydderkake- og pepperkakedeig, og er kun laget av naturlige råvarer som gulrot, banan, kokosmelk og nydelige krydder. Jeg viser deg hvordan du lager pepperkakesmoothien på film; så klikk på videosnutten, finn frem ingrediensene og nyt første dag av årets siste måned. Gi gjerne en lyd hvis du tester den ut!
Pepperkakesmoothie
Én banan
Én gulrot
Én desiliter kokosmelk
Én spiseskje eplecidereddik
To til tre teskjeer (ceylon) kanel
Én halv teskje gurkemeie (valgfritt)
Én strøken teskje natron
En tredels (1/3) teskje ingefær
En kvart (1/4) teskje kardemomme
En kvart (1/4) teskje pepper
En tredels (1/3) teskje nellik
PS: I filmen har jeg natron sammen med de andre ingrediensene i blenderen, men har nå i ettertid funnet at dette selvfølgelig er årsaken til de små eksplosjonene jeg har hatt på kjøkkenet! Natron pluss eplecidereddik i blender på høy hastighet er ikke å anbefale. Så vent til smoothien er helt ferdig før du rører inn natron, men det er viktig at du husker det; for natron trengs for å skape magien.
Hvis du følger AIP kan du fint lage pepperkakesmoothien; bare husk å sløyfe pepper og kardemomme.
Nyt!
anette selnes says
Spennende – skal jeg prøve✨☺️
Helene says
Det gjør meg så glad, Anette <3 Ha en nydelig dag!