Det er en kunst å være seg selv.
Det krever mot å være seg selv.
Hvordan vet man egentlig at man er seg selv?
Fullt og helt.
Det er en kunst å være seg selv.
Det krever mot å være seg selv.
Hvordan vet man egentlig at man er seg selv?
Fullt og helt.
Det som skulle bli et brød, endte opp i en superstor superscone!
Den ble saftig og god, og minner meg om Toro sine grove scones som var en slager i kollektivet da jeg var student i Bergen. Denne oppskriften er garantert sunnere, men gir nøyaktig den samme hjemmekosen som jeg setter så evig stor pris på.
Duften av nybakt scones, yes please!
Superscone
2 dl valnøtter
2 dl mandler
2 dl linfrø
2 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkefrø
10 ss kokosmelk
Én revet gulrot
3 ts natron
Saften fra én lime
1 ss eplesidereddik
1 teskje Himalayasalt
1 ss arrowrootpulver
3 dl vann
Jeg elsker å lage mat. Jeg bare elsker det. Å eksperimentere på kjøkkenet gir meg en helt egen ro, og jeg soner helt ut og inn i min egen verden. Alt blir på gefylen, og plutselig står jeg med en ferdig deig. Oppskriftene blir alltid litt cirka, men funker overraskende like bra (nesten) hver gang. Prøv deg gjerne frem selv, og bytt ut hva enn du måtte ønske og hva du har tilgjengelig i kjøkkenskapet.
Slik ble superscone til:
Først finmalte jeg alt av nøtter og frø. Jeg brukte kjøkkenmaskin for å kutte nøtter og minihakker for å finmale frøene. Deretter blandet jeg sammen nøtter, frø, salt, eplesidereddik, kokosmelk og revet gulrot. Videre blandet jeg natron og saft fra lime i en egen kopp, rørte rundt og tilsatte så deigen. Arrowrootpulveret hadde jeg oppi kokt vann, rørte rundt og lot avkjøle til romtemperatur. Til slutt blandet jeg sammen alle ingrediensene til en stor og god deig som jeg deretter dekket med et klede og lot stå over natten. Ved å la deigen stå i åtte til ti timer, brytes fytinsyre som finnes i frø og nøtter ned som gjør det lettere for magen å fordøye. Nok et gulltips fra Helene Ragnhild!
Neste morgen våknet jeg opp, fikk for meg at jeg skulle ha deigen i en kakeform kledd med bakepapir, og prikket i den med en gaffel. Jeg satte deigen i ovnen på 160 grader på nederste rille i én time. Da deigen hadde fått festet seg etter en time, tok jeg scone´n ut av formen ikledd bakepapir, og satte den i ovnen ytterligere 30 minutter på 100 grader. Etter totalt 90 minutter i ovn hadde den en nydelig sprø skorpe utenpå og den var gjennomstekt men fremdeles fersk og myk inni.
En god start på dagen med andre ord!
Som alltid er det bare å leke med ulike pålegg og tilbehør. Jeg skar stykket på tvers, slik at jeg hadde én bunn og én topp å legge pålegg på. Skjæres opp og oppbevares i kjøleskap eller fryser, alt etter hvor lenge den skal oppbevares.
Nyt!
«There’ll be no rest for the wicked
There’s no song for the choir
There’s no hope for the weary
If you let them win without a fight.”
Råsjokolade
100 gram kakaopulver
50 gram kakaosmør
2 ss lecithin
(2 dråper eterisk olje av villappelsin)
Litt raspet appelsinskall
Litt raspet ingefær
En dæsj Himalayasalt
Liker du konfekt, er denne sjokoladeplaten for deg! Den smaker helt fantastisk, og er rik på smak. Økologiske råvarer anbefales for best resultat. Sjokoladen er slik at én (stor) bit er nok, og den smelter i munnen.
Slik gjør du:
Begynn med å smelte kakaosmør og kakaopulver i vannbad på svak varme for å bevare de gode næringsstoffene. Vend inn resten av ingrediensene når massen er smeltet. Sett massen i ønsket form, og sett i fryser til den er stiv. Hvis du ønsker en annen smak på sjokoladen er det bare å bruke fantasien og fylle med hva enn du måtte ønske.
Nyt!
“You can do anything. You can go anywhere.”