Jeg drømmer tilbake til starten på helgen da jeg trikset og mikset frem denne nydelige sjokoladekaken! Jeg hentet inspirasjon fra veganmisjonen sin “Runekake” og tryllet frem en egen versjon av herligheten. Kaken er laget av tre lag, og har en perfekt kombinasjon av søtt og salt; den er frisk og samtidig mektig med en blanding av myk og knasende konsistens. Konfektkaken er laget på naturlige og rene råvarer og er uten sukker, gluten, korn, egg og melk.
Nøttebunn
To desiliter mandler
To desiliter solsikkefrø
Én desiliter gresskarkjerner
Én stor spiseskje kokosolje uten smak
Himalayasalt
Spre nøtter og frø på et kledt bakepapir. Ha over smeltet kokosolje pluss Himalayasalt og bland godt. Jeg glemte å notere ned hvor mye salt jeg brukte, men jeg kan tenke meg at det var en liten teskje; det er viktig at du kjenner smaken av saltet. Ha i ovn på 170 grader i fem til ti minutter; til massen har fått en gylden og fin farge.
Sett til side én desiliter av massen; den skal brukes i fyllet. Resten has i en kraftig blender til du får en jevn deig.
Ha deigen over i en passe form og press den godt ned med en slikkepott. Selv brukte jeg en liten kasserolle som form. Sett formen så i fryser i en halvtimes tid; til den er stiv.
Fyll
To desiliter nøttesmør (jeg brukte mandelsmør)
Én til to spiseskjeer kokosolje uten smak
To spiseskjeer kakao
Ett dryss med ekte vaniljepulver
Én dråpe eterisk olje fra doTerra med smak av villappelsin
Revet skall fra appelsin
Én banan
Én desiliter vann
Åtte dadler
Det er viktig å lese gjennom fremgangsmåten før du begynner å lage fyllet siden fyllet skal deles i to og tilsettes ulike ingredienser videre.
Ha kokosmør, kokosolje, én spiseskje kakao, vaniljepulver, eterisk olje av villappelsin, banan, vann og dadler i en kraftig blender til du har en nydelig sjokoladedeig. Jeg bløtla dadlene i en time på forhånd. Del deigen i to deler; den ene litt større enn den andre.
Mellomlag
Ta den største av de to deigene og tilsett de ristede nøttene og frøene som du la til side da du lagde nøttebunnen. Jeg grovhakket dem før jeg vendte dem inn i deigen. Nå har du en søt og frisk sjokoladedeig blandet med en salt og crunchy twist. Ta ut nøttebunnen fra fryseren når den har stivnet og smør over mellomlaget. Sett tilbake i fryser og vent en god halvtime til dette laget også har stivnet.
Topplag
Den minste av de to deigemnene er topplaget. Denne tilsetter du den siste spiseskjeen med kakao og rører godt rundt. Ta kaken med to lag ut av fryser og fyll på med det siste laget. Sett tilbake i fryser og vent til dette også har stivnet. Ha over revet appelsinskall til slutt og nyt herligheten.
PS: Spør meg gjerne om ingredienser; om det er ingredienser du gjerne vil bytte ut, om fremgangsmåte eller hva som helst du skulle lure på, det synes jeg er utrolig hyggelig. Jeg har fått spørsmål om oljene fra doTerra, og hvis du også er nysgjerrig på dem er det bare å sende meg en melding.
Nyt!
// This triple layered chocolate cake is a winner! It has a perfect combination of sweet and salt, and serves a beautiful contrast of the light citrus flavor and the density from the cacao. The beauty is free from sugar, gluten, dairy, grains and eggs. Pop the details in your translator and enjoy: you are going to love it!
Leave a Reply