Før jeg dro på ferie fikk jeg en hel bærepose med epler fra hytta! Helt fantastiske og friske epler som smaker barndom. Det var jo ganske usannsynlig å spise opp en bærepose med epler i løpet av en uke, så jeg kuttet dem opp og lagte en hel haug med eplesaus som jeg definitivt kommer til å ha stor glede av fremover. Allerede i dag legger jeg ut en nydelig oppskrift på frokostgrøt med eplesaus som jeg anbefaler på det varmeste å prøve! Men først; eplesaus.
Eplesaus
Så mange epler du ønsker
Vann
Kutt opp masse epler og ha i en stor gryte. Ha i vann så det dekker i bunn, men pass på å ikke ha for mye vann ettersom eplene gir fra seg mye væske når de begynner å koke. Gi et oppkok og la dem småputre i rundt 40-50 minutt til de er møre. Mos så med stavmikser eller i en kraftig blender til du har en nydelig og jevn eplesaus. Jeg valgte å ta til side noen av de møre eplebitene før jeg moste resten; det velger du selv om du også ønsker å gjøre. Ha så eplesausen over på glass og frys ned.
Nyt!
// This applesauce is made of apples from the garden at our holiday house! It has a fruity and sweet taste; perfect for all kinds of baking and cooking. The apple sauce is super easy to make; all you need is a whole lot of apples and some water and you are ready to go. I hope you like it!
Leave a Reply