I dag er det både morsdag og fastelavn! Bananpannekaker er et godt alternativ til bollebaksten, og et supert forslag til hvordan du kan gjøre ekstra stas på noen som du er glad i. Oppskriften er uten egg, melk og gluten; de er som alltid lette å lage og smaker fantastisk!
Bananpannekaker
Antall: 10
Ingredienser:
2 bananer
1 dl valgfri melk
1 dl vann
2,5 dl (glutenfri) havregryn eller bokhvetemel
2 spiseskjeer eplecidereddik
2 spiseskjeer olivenolje
1 ts kanel
1 ts strøken natron
Et lite dryss med Himalayasalt
Slik gjør du:
Mos bananer, ha i all væske og bokhvetemel eller havregryn. Jeg bruker havregryn og da pleier jeg å la røren stå i minst 8 timer for å bryte ned fytinsyre og antinæringsstoffer. Dette steget er selvfølgelig helt valgfritt. Ha så oppi kanel, natron pluss noen få korn med salt og rør godt rundt til du har en fast deig.
Stekes i panne eller i ovn på 170 grader; rundt fem minutter på hver side.
Tips: Pynt med blåbær, kokosflak og lønnesirup!
Nyt!
Leave a Reply