Én desiliter kokosmelk eller kokosyoghurt
To hundre gram kantarell
To små pastinakk
En halv av en liten sellerirot
En halv til én teskje tørket rosmarin
Begynn med å kutte gulrot, løk og sellerirot i terninger. Stek så reinskavet, ha på salt og legg til side. Surr løken til den blir blank og ha så i resten av grønnsakene. Hell over kraft og kok opp. Rør inn kokosmelken, ha i kjøtt og deretter kantareller, krydder og einebær. La gryta småputre uten lokk i rundt tyve minutter. Mos tyttebær og rør disse inn i gryta til slutt.
PS: Oppskriften er inspirert av kvardagsmat
Tips:
Reinsdyrskav finner du i de fleste frysedisker på vanlig dagligvarebutikk.
Ønsker du mer fylde og kremet konsistens, kan du mose deler eller alle grønnsakene før du heller oppi kraft.
Har du ikke viltkraft kan du fint bruke annen kraft. Selv brukte jeg kraft fra kylling som smakte godt, det også!
Følger du ikke AIP kan kokosmelk fint erstattes med crème fraîche, eventuelt matyoghurt.
Hva gjelder einebær er dette tillat på AIP, men er kategorisert i en slags gråsone (sammen med kardemomme blant annet). Så prøv deg forsiktig frem og se hvordan kroppen responderer.
Har du lyst å lese mer om AIP og den autoimmune protokollen kan du gjøre det her.
Nyt!
Leave a Reply