Deig
Fire desiliter hakkede rotgrønnsaker. Oppskriftene jeg har funnet inspirasjon fra bruker hvit søtpotet, men jeg brukte en blanding av gulrot, pastinakk og kålrot.
To spiseskjeer arrowrootpulver
En teskje olivenolje
En halv teskje Himalayasalt
Fyll
Pesto (uten frø, nøtter, potet og parmesan for AIP)
Spinat
Ti sorte oliven i skiver
En kvart til en halv finhakket rødløk
Ett finhakket hvitløksfedd
Ønsket krydder
(Næringsgjær)
Hva er vel bedre enn å starte ny uke med hjemmelaget calzone til middag? Denne calzonen er fri for mel og er laget av rotgrønnsaker! Den smaker utrolig godt, og det jeg elsker med den at det kun er fantasien som setter grenser for hva du kan fylle den med. Jeg laget veggisversjon denne gangen, og ingrediensene jeg brukte deler jeg med deg i listen ovenfor.
Start med å sette ovnen på 180 grader og kle et bakebrett med bakeark. Kutt så opp rotgrønnsakene til litermålet viser rundt fire desiliter.
Kok opp grønnsakene til de blir møre og kjør i blender eller kjøkkenmaskin til en fast puré. Puréen av rotgrønnsakene skal måle rundt to desiliter. Det er viktig ved valg av rotgrønnsaker at du velger grønnsaker som er forholdsvis stivelsesrike. Ha i arrowrootpulver, salt, og litt tørket rosmarin. Smak til om du eventuelt ønsker mer salt i deigen.
Bruk en slikkepott og lag en jevn sirkel på midten av bakearket med deigen. Dekk så halve sirkelen med ønsket fyll. Se til at det er en centimeter og to med ledig deig rundt hele kanten da dette trengs for å lukke igjen calzonen. Når du har fylt halve delen, tar du tak med hendene under bakearket til den andre halve delen, løfter den og bretter den over delen som er fylt. Press forsiktig over, dra bakearket forsiktig tilbake slik at du har en måneformet calzone på bakearket ditt. Bruk enten en kniv eller fingre til å presse ned og lukke igjen calzonen på kantene. Pensle så over med olivenolje og litt tørket rosmarin.
Ha i ovnen i tretti minutter eller til den er ferdig stekt. Jeg liker å ha på grillfunksjon de siste minuttene for å få en fin og gyllen skorpe.
Nyt!
Tips: Hvis du ikke spiser ost, kan du enten lage hjemmelaget ost av squash eller ha litt næringsgjær over fyllet ditt i calzonen. Næringsgjæren gir en ostelignende smak og er stappet med b-vitaminer!
Du har kanskje lagt merke til at jeg bruker arrowrootpulver i oppskriftene mine? Arrowroot som på norsk kalles for pilerot er en tropisk plante hvor selve pulveret stammer fra røttene som er tørket og malt til et fint pulver. Pulveret har lignende egenskaper som maisstivelse og potetstivelse, men jeg fortrekker helt klart arrowroot da kroppen min tåler arrowrootpulveret langt bedre og jeg merker at det er lettere for kroppen å fordøye. Selv liker jeg økologisk versjon, men du kan fint få tak i det på internasjonale matbutikker også.
Gi meg gjerne et lite vink hvis du har spørsmål til ingredienser eller hva enn du måtte lure på; det synes jeg er så koselig! Jeg håper mandagen din er fin <3
PS: Oppskriften er inspirert av Lilalife og Autoimmune Wellness
// Try this calzone for dinner today! Fill it with whatever you prefer, and enjoy!
Leave a Reply