Denne middagen er så digg! Velg selv om du har lyst å lage alt sammen eller om du har lyst å lage én eller to av tingene for å mikse og trikse sammen med noe annet. Her er mulighetene mange; god middag!
Sitronmarinade
To hvitløksfedd
Revet skall av en halv sitron
Saften av en halv sitron
Én spiseskje tørket basilikum
Åtte spiseskjeer olivenolje
Himalayasalt
Finhakk hvitløk, tilsett de andre ingrediensene, rør godt; og voilá, så har du superdigg marinade. Jeg valgte å marinere scampi som jeg på forhånd hadde tint og hadde disse i ovnen på 170 grader i rundt 30 minutter; til de var godt stekte.
Kålrotfries
Én liten kålrot
Fire spiseskjeer olivenolje
Næringsgjær
Hvitløkspulver
Tørket rosmarin
Gurkemeie
Himalayasalt
Skjær kålrot i strimler. Bland resten av ingrediensene i en bolle. Pensle over kålrotstrimlene og ha i ovn på 180 grader i 30-35 minutter. Jeg tar alt krydder på slump, men har rangert dem etter hva jeg har mest av; så kan tenke meg rundt én til to spiseskjeer næringsgjær, én teskje hvitløkspulver, én teskje tørket rosmarin og én halv teskje av gurkemeie og himalayasalt. Smak til og tilsett eventuelt mer av de smakene du liker aller best.
Tips: Ha på grillfunksjon de siste minuttene for en ekstra crunch!
Lurer du på hva næringsgjær er? Næringsgjær er inaktiv gjær, og er altså ikke det samme som gjær som vi gjerne forbinder med bakst. Næringsgjær er blant annet rik på b-vitaminer og har en osteaktig smak som jeg har blitt veldig glad i. Les gjerne mer om næringsgjær på Dr. Axe sin side her.
Brokkolipesto
Ett brokkolihode
En fjerdedels liten rødløk
En fjerdedels liten gul løk
Ett hvitløksfedd
Én avokado
Fire spiseskjeer olivenolje
Saften fra ½ sitron
Himalayasalt
Én dråpe eterisk olje av basilikum fra doTerra, eventuelt fersk basilikum
Skjær brokkolien i små biter. Til pestoen skal du kun bruke selve hodet, og ikke stammen; den kan du spare til noe annet. Ha alt av ingredienser i kraftig blender eller food processor og blend til du har en fløyelsmyk brokkolipesto.
Tips: Du kan også bruke rundt 200 gram med frosne brokkolitopper som du tiner på forhånd og bruker i pestoen.
Nyt!
Leave a Reply