Sardiner er supermat!
Jeg skal ærlig innrømme at det tok en stund før jeg begynte å like sardiner, men tilberedt på riktig måte synes jeg de smaker helt nydelig. Jeg steker alltid mine sardiner i hvitløk og tilsetter friske og smaksrike urter og grønnsaker for å lage et måltid rikt på smak og næring. Sardiner er rike på kalsium, omega-3, vitamin b-12 og vitamin D og inneholder minimalt med tungmetaller. Se gjerne her på siden til Dr. Axe hvis du ønsker å lese mer om alle fordelene du oppnår ved å inkludere sardiner i kosten din.
Til to personer trenger du:
Én boks med sardiner
Én lime ( både saft og skall)
To hvitløksfedd
En liten squash
Ruccola
Avokado
Koriander
Olivenolje
Himalayasalt
Begynn med å skylle sardinene godt i vann. Lag strimler av squash med en ostehøvel og stek til de blir gyldne, og legg så til siden. Finhakk hvitløk som freses i panne sammen med halve limejuicen. Stek sardinene på begge sider til de har en gylden og fin skorpe på seg. Ha i squashen og revet limeskall til slutt. Gjør klart ruccola, avokado pluss en dæsj olivenolje, og legg så squash og sardiner oppå. Toppes med koriander og mer limejuice hvis ønskelig.
Nyt!
Leave a Reply