Prøv denne deilige sitronkaken. Inspirasjon har jeg hentet fra Tiril Refsum sin sitronterte som finnes i hennes “Kakeboka” og Siri Antonsen sin sitronkake. Oppskriften på bunnen til kaken er samme som Tiril sin, og fyllet er en kombinasjon av begge kakene pluss min egen vri. Jeg tilsatte roser, urter og sitronskall som topping – her kan man la fantasien løpe fritt.
Du trenger:
Til bunn
3 dl havregryn
2 dl mandler
3 ss lønnesirup
3 ss kokosolje
Havsalt (et klyp)
Til fyll
Saften til 2 sitroner
Skall til 2 sitroner (økologisk)
2 dl cashewnøtter (rå, uten salt)
2 dl macadamianøtter (rå, uten salt)
4 ss lønnesirup
4 ss kokosolje
4 ss kokosmelk
2-4 ts honning (begynn med to og smak til)
Et klyp havsalt
Slik gjør du:
– Legg cashewnøtter og macadamianøtter i bløt 2-4 timer i forveien eller over natten. Bløtlegging gjøres ved å dekke nøttene med vann i en bolle og la stå. Mandlene kan også legges i bløt hvis ønskelig.
– Bland ingrediensene til bunnen i en kjøkkenmaskin.
– Kle en kakeform og trykk deigen til et jevnt lag.
– Ha kakeformen i fryser.
– Bland så ingrediensene til fyllet i kjøkkenmaskin til du får en jevn konsistens.
– Ta bunnen ut av fryseren og ha i fyllet. Fordel jevnt i formen og legg tilbake i fryser til den har stivnet.
Nyt!
Lignende innlegg:
Leave a Reply