Knekkebrød
To desiliter valnøtter
To desiliter mandler
To desiliter linfrø
To desiliter solsikkefrø
To desiliter gresskarkjerner
Seks desiliter vann
Én spiseskje fiberhusk
Én spiseskje eplecidereddik
Én teskje Himalayasalt
Her kommer oppskrift på nydelige knekkebrød som i tillegg er lettere å fordøye enn vanlige knekkebrød som man får kjøpt i butikken. De kan spises som de er eller toppes med ditt favorittpålegg; bringebær og avokado er to av mine favoritter! Et annet tips er å skjære skiver av squash med ostehøvel og toppe med skiver av agurk og strø over litt Himalayasalt.
Slik gjør du! Mal mandler pluss valnøtter og tilsett så frø, salt, fiberhusk og vann. Rør rundt og tilsett eplesidereddik. La deigen stå i åtte til ti timer. Når deigen står, vil saltet og eplecidereddiken bryte ned fytinsyre i nøttene og frøene som gjør knekkebrødene lettere å fordøye. Bre så deigen utover to kledde bakebrett og sett i ovn på 160 grader, varmluft. La stå i rundt femten minutter før du tar dem ut, ruter opp med et pizzahjul og setter inn igjen i femten nye minutter. Er de fortsatt myke når tiden er ferdig, snur du rutene slik at de “tørkes” og setter ovnen på normal funksjon i rundt 100 grader. Oppbevares i lufttett boks.
PS: Oppskriften er inspirert av Helene Ragnhild.
Nyt!
// I am not sure if this is as common to eat abroad as it is in Norway, and not sure if it is called crisp bread or something else, but it sure tastes delicious! It works wonders for any meal, whether you prefer to eat it in the morning as breakfast or as a side dish to your favourite soup. I hope you like it!
Helene Ragnhild says
Så koselig Helene 😀 <3
Helene says
Helene <3 Så koselig at du svippet innom 🙂 Ønsker deg en nydelig helg!