Start dagen med denne herlige frokostgrøten! Jeg synes den smaker supergodt, den er lett å fordøye og holder meg lenge mett. Frokostgrøten er et supert alternativ til den vanlige havregrynsgrøten hvis du reagerer på havregryn eller synes havregryn er tungt for magen. Oppskriften gir én stor eller to mindre porsjoner; avhengig av størrelsen på squashen.
Frokostgrøt
Én squash
Tre store spiseskjeer med eplesaus; alternativt ett stort eple
En halv avokado
To spiseskjeer med gelatin av høy kvalitet
Tre til seks spisesskjeer kokosmasse
To spisesskjeer kokosmel
(Én teskje kokosolje)
Et lite dryss med Himalayasalt
Hakk opp squash og ha i kjele med litt vann. La vannet få et oppkok, sett på lokk og la squashen så steame i rundt fem minutter. Når squashen er myk har du den sammen med eplesaus, avokado og kokosolje i en kraftig blender til du får en nydelig og jevn puré.
Oppskrift på eplesaus finner du her. Alternativt kan du hakke et eple i små biter, ha bitene i en kjele med litt vann, gi det et oppkok og la småputre til de er møre. Ha eplebitene i en kraftig blender til de jevner seg ut til å bli eplesaus.
Hvis du ønsker ekstra sødme, kan du også tilsette en liten bit banan med ingrediensene i øverste avsnitt, men dette er ikke nødvendig. Dryss så over gelatin og kjør i blender igjen til gelatinen har jevnet seg fint ut. Ha den ferdige grøten i en kjele og tilsett så kokosmel, kokosmasse og noen få korn med Himalayasalt. La den få et oppkok og så har du ferdig frokostgrøt.
Strø over kanel eller pynt med hva enn du måtte ønske.
PS: Frokostgrøten kan fint lages kvelden før, slik at du raskt kan varme den opp når du skal spise frokost dagen etter. Grøten kan selvfølgelig også nytes til lunsj eller som kveldsmat!
Nyt!
// This porridge is absolutely beautiful! It is a great substitute or alternative to the original oatmeal. Zucchini is easily digested, and the ingredients combined make a lovely consistency and flavor. Have it for breakfast, lunch or as a snack; either way I hope you like it!
Leave a Reply