Jeg elsker indisk mat! Denne indiske kyllingsuppen er bare helt nydelig; kremet og full av fantastiske smaker. Krydderkombinasjonen blandet med marinert kylling, kokosmelk, frisk koriander og nanbrød utgjør magi og egner seg like godt til hverdagsmiddag som til fest.
Indisk kyllingsuppe
To løk
Ett stort eller to små epler
Én liten gulrot
Én liter kylling- eller grønnsakskraft
Seks desiliter kokosyoghurt eller kokosmelk
Et halvt kilo (økologisk) kyllinglår
Åtte spiseskjeer nomatsaus
Én spiseskje finhakket ingefær
Tre teskjeer hvitløkspulver
To teskjeer kanel
Én til to teskjeer malt koriander
Én til to teskjeer spisskummen
Én halv teskje ingefærpulver
En halv teskje nellik
Én spiseskje eplesidereddik
Et godt skvis med saft av lime
Fersk koriander til topping
Bland kokosmelken med krydder først. Ha så kyllinglår i smurt form og ha over noen spiseskjeer med kokosmelkblandingen. Sett i ovnen på rundt 170 til 200 grader.
Surr løk, epler, gulrot og finhakket ingefær i en gryte. La grønnsakene bli gylne og relativt myke før du tilsetter kraft, resten av kokosmelkblandingen og nomatsaus. Nomatsausen kan fint erstattes med et par spiseskjeer tomatpuré hvis du tåler tomat. Gi det et raskt oppkok og la småputre i 25 til 30 minutter. Hvis du har lyst å lage nanbrød kan du gjøre dette mens du venter. Nanbrødene krever ingen heving og oppskrift kan du finne her. Mos så suppen med stavmikser eller kraftig blender til du har en god og jevn suppe. Smak til om du eventuelt ønsker mer krydder. Til slutt has eplesidereddik og limesaft oppi.
Når kyllinglårene er ferdig gjennomstekte kan disse kuttes opp i passende biter og has oppi suppen.
Smak til igjen, ha oppi skåler, topp med koriander og servér.
PS: Denne oppskriften kan lages AIP-vennlig ved at du sløyfer spisskummen og malt koriander pluss at du bruker nomatsaus og ikke tomatpuré.
Nyt!
Leave a Reply