Oh, my!
Passe søt, perfekt konsistens. Prøv den!
Hvit sjokoladefudge med smak av appelsin og vanilje
En god klump kakaosmør (rundt 50 gram)
Tre store spiseskjeer mandelsmør
Én spiseskje revet appelsinskall
Én spiseskje kokosolje
Én spiseskje honning
En halv teskje vaniljepulver
Slik gjør du:
Smelt kakaosmør i vannbad på svak varme. Ved smelting på svak varme vil de gode næringsstoffene i kakaoen bevares. Vend så inn mandelsmør, kokosolje og honning. Rør godt og tilsett vaniljepulver pluss appelsinskall. Sett sjokolademassen i ønsket form, og sett i fryser rundt en times tid til den har stivnet.
Tips og triks
Legg gjerne appelsinen du bruker i vann, blandet ut med en dråpe eterisk sitronolje eller en spiseskje eplesidereddik, i femten til tretti minutter før du begynner å raspe den. Da vil sprøytemidler og kjemikalier trekkes ut av skallet. Husk å skylle den godt etterpå!
Mandelsmør kan kjøpes på helsekost eller enkelt lages selv! Oppskrift på hjemmelaget mandelsmør finner du her. Du kan også bruke annet nøttesmør om ønskelig, og hvis du er sensitiv til nøtter er kokossmør supert å bruke.
Jeg brukte kokosolje uten smak, men prøv gjerne méd smak hvis du ønsker det.
Som alltid er det bare til å slippe fantasien løs og erstatte appelsinskall med noe annet godt hvis du foretrekker det. Oppskriften er inspirert av min hjertevenn Ingrid, og hun bruker gojibær i sin sjokolade!
Nyt!
Leave a Reply