Prøv min gulrotsuppe med smak av pære, ingefær og kanel! Denne suppen gir meg skikkelig høstfølelse, og den er så fyldig og god. I dag er det jo Halloween, så ha gjerne litt gresskar oppi også hvis du ønsker; det kan jeg tenke meg smaker nydelig!
Gulrotsuppe med smak av pære, kanel og ingefær
Én liter (kylling) kraft
Én kopp kokosmelk
Én løk
To modne pærer
Fire gulrøtter
Én teskje finhakket ingefær
To spiseskjeer olivenolje
Kanel
Nellik
Himalayasalt
Finhakk løk og fres i olivenolje, eventuelt kokosolje hvis du ønsker det. Ha så oppi finhakket ingefær, hakkede gulrøtter og én av pærene (oppkuttet). La det gylne og godgjøre seg før du har oppi kraft og kokosmelk. La alt stå og småputre til ingrediensene er myke; rundt tyve til tretti minutter.
I tiden suppen godgjør seg, kan du kutte den andre pæren i biter, pensle med olivenolje eller litt honning pluss kanel og ha i ovn på 170 grader i rundt tyve minutter.
Når suppeingrediensene har blitt myke, has de over i kraftig blender eller moses med stavmikser. Smak så suppen til med noen dryss Himalayasalt, pluss kanel og nellik. Start med en teskje kanel og en kvart teskje nellik og spe på etter ønske. Hvis du ikke følger AIP, gir også kardemomme en nydelig smak på suppen.
Topp gulrotsuppen med de ovnsbakte pærebitene, dryss over kanel og servér.
Nyt!
Tips: Hvis du ikke har anlending til å koke kyllingkraft selv, så kan dette kjøpes på literspann fra Stange kylling. Jeg kjøper mine spann på Rema 1000, så sjekk gjerne fryseskapene i din nærmeste Rema-butikk neste gang du er ute på handletur.
PS: Oppskriften er inspirert av Amy Myers MD
Leave a Reply