Lammekjøttboller
Antall: 10-15
Størrelse: Små
200 gram lammekjøttdeig
En kvart løk
Ett lite fedd hvitløk
Én teskje revet sitronskall
En halv teskje (Himalaya) salt
Én spiseskje tørket korianderblader, eventuelt tørket persille
Finhakk løk og hvitløk og ha over i en bolle med resten av ingrediensene. Kna til du får en fin og jevn deig. Sett deigen kaldt i en halvtime så den får sette seg. Form så boller ut av deigen og stek enten på panne eller i ovn på 225 grader i 10 minutter.
Tzatziki
En halv agurk
En halv (0,5) desiliter kokosyoghurt eller kokosmelk (uten tilsetningstoffer)
Ett halvt fedd med hvitløk
En halv teskje dill
Én teskje sitronsaft
Pitabrød
Jeg har store planer om å trikse og mikse frem en god oppskrift på allergivennlige pitabrød, men i mellomtiden fungerer denne oppskriften helt supert.
PS: Oppskriften på lammekjøttbollene er inspirert av MatPrat og tzatzikien er inspirert av Siri fra Stavanger Mat og Helse.
Nyt!
Siri says
Nam, ser kjempe godt ut 🙂
Helene says
Takk, Siri <3 Og takk for tzatziki-inspo!