Glutenfri pizzabunn
To desiliter kassavamel
En og en halv desiliter varmt vann
En og en halv spiseskje eplesidereddik
En kvart teskje Himalayasalt
To spiseskjeer olivenolje
En halv teskje natron
Gleden var stor da jeg endelig fikk til en god og glutenfri pizzabunn! Deigen er laget på kassavamel som minner om speltmel, og er i tillegg uten gjær. Det er bare til å blande sammen mel, salt og natron og deretter ha i varmt vann, eplesidereddik og olivenolje. Kna deigen til den samles til en fast klump. Legg så deigen mellom to bakeark og kjevle den ut. Den får et rustikt preg og er sprø, som en typisk italiensk pizza. Ha den i ovnen på 170 grader i fem minutter før du tar den ut, fyller den med hva enn du måtte ønske og ha den så tilbake i ti til femten minutter til pizzaen er klar.
Nyt!
PS: Oppskriften er inspirert av forksandbeans og apolloandluna, og kassavamel kjøper jeg på her.
Leave a Reply