Brokkolisalat minner meg om tapaskvelder som student i Bergen! Jeg husker jeg laget brokkolisalat i bøtter og spann etter at ei av jentene i jentegjengen tok med seg en superdigg brokkolisalat på en av våre koselige tapaskvelder. Gode minner! Nå har jeg laget en allergivennlig versjon av salaten som jeg har lyst å dele med deg.
Brokkolisalat
Én avokado
Ett brokkolihode
Én revet gulrot
Skall og saft av én sitron
Ett lite eple i skiver
Fersk koriander
Tørket tranebær
Olivenolje
Mos avokado, hakk brokkolihode i små biter og rør godt rundt. Når avokadoen moses og blandes med brokkolien får den en kremete konsistens og minner om majones som opprinnelig er i brokkolisalat. Ha så i revet gulrot pluss skall og saft av sitron, skiver av eple og tørket tranebær. Dryss over olivenolje og fersk koriander og salaten er så klar for servering. Jeg lager alltid dobbel porsjon når jeg først lager den, og den går fort unna! Kanskje frister det å prøve den ut til fredagsmiddagen?
Ønsker deg en nydelig helg <3
Leave a Reply