Smaker som eplekake!
Epledrøm er supergod, og blir laget på 1-2-3. Jeg elsker når den står og godgjør seg i ovnen, og duften av eplebakst siver ut i hele rommet; det gir en så god og hjemmekoselig atmosfære.
Epledrøm
Ett eple
4 ss olivenolje
2 ss mandelmel
(Ceylon) Kanel
(Kardemomme)
Kutt opp eplet i båter, og legg i smurt ildfast form. Bland mandelmel, olivenolje, kanel og eventuelt litt kardemomme i en kopp til det blir en myk deig. Fordél over eplene i formen og dryss over mer kanel hvis ønskelig. Jeg bruker økologisk ceylonkanel fremfor vanlig kassiakanel som man får kjøpt i butikken. Har du lyst å lese om hvorfor, har Helene Ragnhild skrevet noen ord om dette her. Sett epledrømmen i ovnen på rundt 170 grader i 35 til 45 minutter, alt etter hvor myke du ønsker eplene. Jeg liker best når de er helt myke, så jeg pleier å vente til det har gått rundt 45 minutter.
Nyt!
Leave a Reply